HomeKelder

De Kelder

Onder het kaaspakhuis aan het Westeinde bevindt zich de wijnkelder van Proeve(n) in de Polder. Naast het bewaren van verschillende wijnen uit Europa is er ook ruimte ingericht voor onze eigen polder-productie. Te midden van deze wijnen vindt Proeve(n) in de Polder plaats.
Waarom nu een kelder? De temperatuur in een kelder is steeds constant, wat de rijping van wijn ten goede komt. Veel wijn is al onderhevig aan de temperatuurschommelingen van dag en nacht. Dat kan de smaak van wijn nadelig beïnvloeden, zeker wanneer de wijn een aantal jaren ligt. In de kelder is het bovendien ook wat vochtig, wat de kurken in de fles in goede conditie houdt.

 

 

Vrienden van Proeve(n)

GILES-ET-NEL-DUCROUXGiles et Nel Ducroux - Domaine de Fontalognier

Gelegen in het noordelijk deel van de Beaujolais. 2,5 Hectare wordt ingezet voor de productie van Reign wijn en 5,6 hectare voor Beaulolais-Villages.
www.gillesducroux.eu

Struinen en Vorsen

Groene-Hart-activiteiten-StruinenVorsenActiviteiten op het platteland in het Groene Hart, Struinen en Vorsen is de plek om recreatieve activiteiten te vinden in het gebied tussen de Hollandse IJssel, de Oude Rijn, de Lange Lindschoten en de Gouwe, het zogenaamde Groene Hart.