HomeDe proeve

De Proeve

Na vele jaren van zelf genieten en proeven kwam Gijspiet er achter dat hij zijn leven nog completer kon maken door zelf wijn te gaan maken. Zo is hij begonnen met het maken van wijn uit appels, nu is hij zover dat er een heuse wijngaard met echte druivenranken achter zijn huis is te vinden. Samen met wijngaardenier Cor en smaakkenner Peter Claes wordt er ieder jaar weer uitgekeken naar de oogsttijd. Over twee jaar moet de productie opgelopen zijn tot wel 400 flessen.


Wijn maken op veengrond is niet eenvoudig. Veen is kalk-arm maar wijn heeft juist veel kalk nodig. Door nieuwe kweekmethodes van de onderstammen en de toegewijde verzorging van Cor mag het resultaat er zijn. Zo is het gekomen dat de naam Proeve(n) in de Polder is ontstaan.

 

 

Vrienden van Proeve(n)

GILES-ET-NEL-DUCROUXGiles et Nel Ducroux - Domaine de Fontalognier

Gelegen in het noordelijk deel van de Beaujolais. 2,5 Hectare wordt ingezet voor de productie van Reign wijn en 5,6 hectare voor Beaulolais-Villages.
www.gillesducroux.eu

Struinen en Vorsen

Groene-Hart-activiteiten-StruinenVorsenActiviteiten op het platteland in het Groene Hart, Struinen en Vorsen is de plek om recreatieve activiteiten te vinden in het gebied tussen de Hollandse IJssel, de Oude Rijn, de Lange Lindschoten en de Gouwe, het zogenaamde Groene Hart.